lördag 20 december 2008

Daniel de Viciola från Alphabetical Order i Illustrations juryn










Hej Daniel! Nu har frågestunden även kommit till dig. Du jobbar ju mycket inom film och animation men ändå upplever jag vissa av era projekt nästan illustrativa i sitt visuella uttryck.
Jag tänkte fråga lite om hur ni jobbar idag på Alphabetical Order och om din bakgrund.

Vad jobbar du mest med idag?
Film, animation och grafisk design.

Vilket jobb är du mest nöjd med genom åren?
Det varierar otroligt mycket, och beroende på dagsform så varierar synen på jobben. Man kan ju vara nöjd med ett jobb utifrån de förutsättningar som finns för det specifika jobbet, som t. ex. tid, budget och kund. Antingen för att det finns gott om både tid och pengar, eller att man för liten budget och på kort tid åstadkommit ett bra resultat. Om man väljer att se det helt objektiv och bortser från dessa förutsättningar, så kan glädjen i jobbet vara att man har lärt sig något nytt, träffat någon härlig människa eller varit med om en speciell upplevelse. Om jag måste säga ett jobb, så väljer jag Stella Artois, med motivationen att vi tycker den blev väldigt fin, hade roligt med hela animationsteamet under produktionen och fick dyka in och utforska de tekniker som användes i filmskapandets begynnelse.

Vad tycker du kan vara bra med att skicka in bidrag till en tävling, som denna för illustration och grafisk design bland annat?
Det är bra för att man har möjlighet att lyfta fram ett jobb som man själv är nöjd med. Det finns många bra trycksaker och illustrationer som aldrig ses utanför den lilla sfär som kunden distribuerar jobbet till. Det spelar ju ingen roll hur briljant ens idé och utförandet är, om inte folk får en chans att se den. Dessutom kan det inspirera andra människor och visa upp nya tendenser och manér.

Har du själv tävlat med det du gjort tidigare?
Javisst har vi det, men oftast är det våra kunder som skickar bidragen till tävlingarna.

Var kommer du ifrån och vad har du gjort?
Växte upp i Norsborg i Stockholm. Gjorde min första musikvideo 1993, men fokuserade mest på stillbildsfotografi under nittiotalets andra hälft. Startade Alphabetical Order år 2000, vars stomme idag består av mig och Marcus Linnér. Vi brukar beskriva oss som en designbyrå som även regisserar film. Den verksamhetsbeskrivningen gör att våra uppdrag skiljer sig väldigt mycket från varandra.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kul att höra lite om vad du gör idag Danne!

/Ronny från Slagsta

Anonym sa...

Håller med Ronny, kul att höra och se vad du gör :)

/Tomas - Alby